lankar


OMVANDLINGAR – foton

  Kenneth Mikko har under de senaste åren arbetat med fotoprojekt förknippade med Tornedalen. Projektet Dalen undersöker det föränderliga landskapet och människorna i gränstrakten. Fotoboken Sauna – Bastu tar sig an det traditionella bastubadandet. I den aktuella utställningen för Bodens Konstgille kombineras bilder från såväl landskap som badstugor. Ett genomgående tema är omvandlingen – av både miljö och människa – och hur vi kan uppfatta den.

 

Kenneth Mikko är född och uppvuxen i Kiruna men bor idag i Haparanda. Han har i många år intresserat sig för Nordområdena och Barentsregionen, och framför allt dess ryska del - som fotograf, skribent och redaktör. Han har gett ut böckerna På mc genom Komi, Ögonblick i Archangelsk och Nenets samt Sauna – Bastu. Som redaktör har han bl.a. ansvarat för kulturtidskriften N66 - Kultur i Barentsregionen och webbsajten barentsculture.com

OM KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR:

6 juni öppnar vi klimatutställningen Change/Förändring som med olika konstnärliga perspektiv bearbetar de klimatförändringar vi tampas med. 

OCH:

3xEriksson med Sonja, LarsErik och Jatte Eriksson. Tre konstnärer, mor och två söner, med rötterna i södra Harads.
 

 

PÅ REGIONSHUSET LULEÅ:

12 juni–13 augusti ställer länskonsthallen ut Mario Macilau´s bilder från sommarutställningen 2016; Entry prohibited to foreigner. Utställningen hänger i foajén. Fri entré.

I samarbete med
Resurscentrum för konst.